Cision MediaRoom

This is a template for a simple marketing or informational website. It includes a large callout called a jumbotron and three supporting pieces of content. Use it as a starting point to create something more unique.

Learn more »

News Releases

This is the Tagline, edited under "Misc Content"
Cision offentliggör Kevin Akeroyd som global VD
PR Newswire
CHICAGO, 8 augusti 2016

Peter Granat utsedd till verkställande ordförande

CHICAGO, 8 augusti 2016 /PRNewswire/ -- Cision, en ledande global leverantör av medieanalys- och kommunikationslösningar och portföljföretag i GTCR, har offentliggjort att Kevin Akeroyd har utsetts till global VD (CEO) med omedelbar verkan. Akeroyd efterträder Peter Granat, som positionerade företaget som global ledare inom PR och marknadsföringsmoln. Peter går nu vidare till posten som ordförande i Cisions styrelse.

Se hela multimediaversionen av detta pressmeddelande här: http://www.multivu.com/players/English/7896951-cision-kevin-akeroyd-new-global-ceo/          

Akeroyd har drygt 25 års erfarenhet av att omforma modern digital, social och mobil marknadsföring globalt. Nu senast var han administrativ chef och förste vicechef för Oracle Marketing Cloud där han iscensatte och verkställde branschens mest produktiva förvärvsstrategi, inklusive marknadsföringsautomatisering, flerkanalig kampanjhantering, personligt anpassade webbsidor, innehållsmarknadsföring, DMP, mobil marknadsföring, data och framtagning av flera enheter.   

Under Akeroyds ledarskap gick Oracle från ett företag som ingen räknade med till den näst främsta aktören i hela branschen på mindre än tre år. Han fick företaget att växa i 29 länder i hela världen, och att ståta med den högsta organiska tillväxttakten av alla stora leverantörer av marknadsföringsmoln i tre år i följd. Genom att integrera sina lösningar och sin marknadsföringsstrategi skapade Akeroyd och Oracle kategorin Enterprise Marketing Platform och har lett den från första början.

Innan Akeroyd kom till Oracle hade han flera andra höga chefsbefattningar på företag som Data.com, Salesforce.com, RR Donnelley och Jigsaw, vilka är exempel på hans enorma kunskap om molnet och marknadsföringsbranschen samt hans starka ledarskap och förmåga att leverera exceptionella resultat.

Akeroyds erfarenhet av ledarskap och djupgående expertis inom förvärvsintegration, marknadsföringsprogram och innehållstjänster, gör honom till den perfekta personen till att föra Cision framåt under nästa steg av dess snabba tillväxtresa.

"Peter Granat har varit en innovativ ledare med dokumenterade meriter, och jag är tacksam för det arbete han gjort för att ta företaget till en sådan oerhört stark ställning i branschen", sa Kevin Akeroyd. "Jag ser fram emot att arbeta med Peter och hela Cision-teamet med företagets fortlöpande arbete med att leverera innovativa produkter och tjänster till professionella marknadsförare och kommunikatörer."

Under Granats ledarskap, strategi och vision har Cision vuxit från 130 miljoner USD i vinst till 630 miljoner USD i vinst och genomfört fem förvärv under de senaste två åren och således blivit global marknadsledare inom medieanalys- och innehållsdistributionstjänster.

"Jag har haft äran att leda Cisions team under en så spännande period av tillväxt för företaget", sa Peter Granat. "Jag ser fram emot att arbeta med Kevin och hans fantastiska Cision-team i min nya roll som styrelseordförande."

Om Cision:
Cision är ett ledande företag för global medieanalys som förser dagens kommunikatörer med tjänster för hela arbetsflödet inom kommunikation. Cision, som erbjuder branschens mest omfattande programvara för PR, IR och sociala medier, rich analytics, innehållsdistribution och influencer outreach, hjälper kunderna att engagera sin publik, förbättra kampanjer och stärka faktabaserat beslutsfattande. Cisions lösningar inkluderar märkena PR Newswire, Gorkana, PRWeb, Help a Reporter Out (HARO) och iContact. Företaget, med huvudkontor i Chicago, levererar tjänster till 100 000 kunder i 170 länder och på 40 språk i hela världen. Cision har kontor i Nordamerika, Europa, Asien, Latinamerika och Australien. Mer information finns på www.cision.com. Du kan också följa @Cision på Twitter.